понеделник - петък, 14:15 - 14:30 / 19:00 - 19:30

Световни новини със CNN на 19 май

Рейтинг:
1 1
Тагове:

На 19 май в "Световни новини със CNN" ви показахме:

- Бедствено остава положението в наводнените райони на западните Балкани и в някои от централните части на Европа. Броят на жертвите наближава 50. В Сърбия хиляди хора са евакуирани и настанени във временни подслони. Около 200 хиляди домакинства са без електричество, основните пътища и жп линии са под вода.

- С края на бойните действия в бившата крепост на бунтовниците, много от жителите на сирийския град Хомс се завърнаха, просто за да установят, че техните домове са разрушени. Докато губернаторът на Хомс говори за помирение, много други не чувстват нищо друго освен гняв.

- Бездомен мъж откри голяма сума пари и я върна на собственика. И това не е първият му подобен случай.

- Да обереш човек, докато му оказваш първа помощ. Потресаващото престъпление в Илинойс беше уловено от охранителна камера.

- Сърцат сержант от щата Уисконсин пробяга един истински маратон, облечен в пълно бойно полицейско снаряжение. Причината за спортното постижение е отдаване на почит на негови колеги, представители на местните органи на реда, които са загубили живота си по време на патрулиране по улиците на своите райони.

- Семейството на бившия президент на Съединените щати Джордж Буш-младши беше опечалено от една тъжна новина. Любимото им куче почина след дълго заболяване. Госпожица Бийзли беше любимият шотландски териер на бившия американски президент Джордж Буш-младши и съпругата му Лора. Кученцето, което беше почти на 10 години, почина след дълга борба с раково заболяване.

- Звездното семейство Бионсе и Джей-Зи пусна филмов трейлър за предстоящото си съвместно турне. В същото време Пол МакКартни обяви, че спира световната си обиколка заради заболяване.

- Снимките на новия филм от поредицата "Игрите на глада" продължават, въпреки смъртта на актьора Филип Сиймор Хофман. Това заяви режисьорът на лентата Франсис Лорънс.

Най-четени
В момента:
Южният Пасифик
23:00
00:00
Мегастроежи
01:40
Наука за половете
02:30