понеделник - петък, 14:15 - 14:30 / 19:00 - 19:30

"Световни новини със CNN" на 5 юни

Рейтинг:
0 0
Тагове:

В поредното издание на предаването "Световни новини със CNN" ви показахме:

- Франция се подготвя да отбележи 70-годишнина от десанта в Нормандия през Втората световна война. Кулминацията на тържествата, които вече започнаха, е утре. Тогава в страната ще се съберат десетки държавни лидери, сред които американският президент Барак Обама и руският му колега Владимир Путин.

- Изтребител на военноморските сили на Съединените щати се разби в жилищен квартал в Калифорния. За щастие, при инцидента няма пострадали.

- Европа и светът все още трескаво коментират оттеглянето от престола на един от най-емблематичните монарси на планетата - испанският крал Хуан Карлос. След като той, може би не толкова изненадващо, обяви абдикацията си, всички очи светкавично се обърнаха към неговия син - принц Фелипе, и красивата му съпруга Летисия - някога обикновено момиче от народа.

- Тропическата буря "Борис" се приближи до тихоокеанското крайбрежие на Мексико. Стихията вече доведе до проливни дъждове в южните части на страната.

- Седмица остава до началото на едно от най-очакваните спортни събития на годината - Световното първенство по футбол в Бразилия. По този повод ФИФА пусна в продажба 180 хил. билета за мачовете от надпреварата. В резултат - на касите пред стадионите в страната се образуваха огромни опашки.

- Том Круз се разходи по три червени килими в три различни държави. Целта на трансатлантическото му пътуване беше рекламна кампания и три премиери на последния му филм "На ръба на утрешния ден".

- Още любопитни новини за звездите бяха подредени в холивудската хроника.

Най-четени