Всяка неделя, 19:00 - 20:00

Журналисти се бият в ефир

Рейтинг:
0 0
Чупят маса в студиото заради противоположни позиции по сирийската криза

Истинска война избухна в сърцето на йорданската столица Аман. Но съвсем не става въпрос за откриването на нов фронт в Близкия Изток, въпреки че тази случка е свързана пряко с истинска война и то в същия регион. Двама журналисти се сбиха в живо предаване по йорданската телевизия 7 Stars.

Заради различното им становище за кризата в съседна Сирия, колегите потрошиха инвентара на студиото, а прекият ефир беше променен буквално в движение. Толкова противоположни бяха аргументите на двамата гости, че в подкрепа на тезите си те почнаха да дърпат масата в студиото, върху която вървеше поне в началото мирният разговор. Разглобиха масата, но и продължиха зрелищно и силно да се карат, а разправията им беше на косъм да прерасне в боксов двубой.

Водещият на "Между противоположни гледни точки" Зухаир ал Азза се опита да ги успокои, но двамата му гости вече бяха започнали да си разменят нападки. Азза изобщо не успя да въдвори ред и едва не усети физическата сила на своите гости. Той все пак намери сили в себе си да спре предаването и да промени програмата на канал 7 по Йорданската телевизия. Главните герои в това шоу обаче се казват Шакир ал Джохари и Мохамед ал Джоаси - двама журналисти, които демонстрираха очевидно противоположни възгледи за сирийската криза. 

Джуази провокира Джохари с обвинението, че бил "умствено изостанал" и подкрепя сирийската революция. Джохари отвърна с обвинение, че Джуази поддържа сирийския режим в Дамаск срещу заплащане, на което обвиненият отвърна с "Я, млъквай!". Тогава Джохари скочи от мястото си и двамата започнаха да блъскат един срещу друг масата в студиото.

В края на записа се вижда как персоналът се втурва да разтърве сбилите се в момент, когато единият от тях тръгва да рита другия. Срещу двамата колеги до момента не са повдигнати никакви обвинения за инцидента.

Най-четени
В момента:
Галактически пътеводител
00:50
05:25
Пътуващи бизнесмени