Всяка неделя, 19:00 - 20:00

Издънките на световните лидери

Рейтинг:
0 1
Президент дъвче дъвка на погребение, външен министър заспива на официално събитие

Изминалите дни се очертаха като не много лесни за водещитe световни лидери. Някой от тях попаднаха в медийните обективи в доста странни ситуации, а други направо се поизложиха. Първи се издъни стопанинът на Белия дом. Французите се разгневиха, когато видяха президента на САЩ Барак Обама да дъвче дъвка по време на официалната церемония в чест на 70-годишнината от десанта в Нормандия. Социалните мрежи моментално бяха заляти от гневни коментари, в които потребителите определят поведението на Обама като "вулгарно" и "позорно".

"Обама не иска ли кока-кола, докато дъвче дъвка под Марсилезата?", бяха някои от най-възпитаните от тях.

Президентът на САЩ вече беше подложен на подобни критики, когато беше забелязан да дъвче дъвка на погребението на Нелсън Мандела. Всяко нещо обаче си има логично обяснение. Този път от Белия дом излязоха със становището, че Обама използва специални дъвки заради свой стар порок.

Американският президент, който е бивш пушач, всъщност често става обект на критики заради интензивното използване на дъвка на публични места. Близки до него обясниха, че това е начин да се бори с изкушението на тютюна и опит да спре цигарите с никотинови дъвки.

Това обаче е нищо в сравнение с издънката на първия дипломат на Париж. Френският външен министър Лоран Фабиюс заспа по време на официална срещa с представители на бизнеса в Алжир, а в интернет моментално се появи видео с постъпката на дипломата.  Камерите на алжирската проправителствена телевизия "Ен Нашар" заснеха как главата на политика се килва надолу, след което той се събужда и отново изпада в сънно състояниe няколко пъти.  Забавната сценка се разигра във вторник сутринта, като домакин на събитието беше министърът на индустрията на Aлжир, който заедно с госта си от Европа отговаряше на журналистически въпроси. Фабиюс беше на двудневно официално посещение в бившата френска колония, като заяви, че според него тя трябва да бъде един от най-близките икономически съюзници на Париж.

Най-четени
В момента:
Чиста наука
10:00
10:10
Липсващото звено
11:10
Срещу стихиите