"Уроците" на Светлин Русев дават воля за борба

Рейтинг:
2 0
В бъркотията, в която живеем, най-трудно се откриват простите неща, казва творецът

Художникът Светлин Русев гостува на проф. Мира Кортенска в предаването за култура "От другата страна" по NEWS7 ден, след като откри своята изложба "Уроците".

Проблемите се атакуват, като директно се тръгва към върха, заяви гостът. По думите му истинските стойности се търсят непрекъснато, не бива да се отлага от днес за утре. Човек трябва да бъде винаги навреме – както в живота, така и в отношението си към другите. Когато някой закъснява, обърква не само своя ритъм, но и този на останалите, каза Светлин Русев.

В бъркотията, в която живеем, най-трудно се откриват простите неща. Човек трябва да знае, че винаги е ученик и трябва да усеща нещата, които може и които не може, допълни художникът. Той призна, че често се учи и от своите ученици. Те му помагат да поддържа своята жизненост.

За да се освободим от завистта, трябва да се научим да приемаме различните, да признаваме индивидуалността на другите, заключи гостът.

Вижте какво още сподели Светлин Русев пред проф. Мирослава Кортенска във връзка с построяването на Националния музеен комплекс, наречен Българският Лувър.

Най-четени
В момента:
21:00
Търсачи на митове
22:00
22:05
Липсващото звено