понеделник - петък, 10:00 - 11:30

В "Аспарухово" искат полиция да пази разрушените домове

Рейтинг:
1 0
Роми прибирали залятата от стихията техника, за да я предадат за скрап

Поне половин година ще е необходима за жителите на варненския квартал "Аспарухово", за да се върнат към нормалния начин на живот. Това стана ясно от пряката връзка на репортера Миглена Георгиева за предаването "Още нещо" по NEWS7.

По думите й, ако се сбъднат прогнозите на синоптиците и в района отново започне да вали, ще има ново бедствие. Причината е, че каналите, през които трябва да премине събраната в планината вода, са запушени. В двете дерета са построени незаконни къщи, някои от които са градени още през 60-те години на миналия век.

Сред незаконните постройки е и Къщата на смъртта, в която във фаталната нощ е имало поне 12 души. Осем от тях са мъртви, издирва се едно дете.

В канала в момента се виждат камари боклуци – кал, битова техника, обзавеждане, довлечени от съборените къщи; но и празни шишета и много боклуци, които са се намирали в незаконните сметища, образувани в близката горичка.

Местните хора поискаха и съдействието на полицията, за да опазят малкото имущество, което им е останало. Те разказват, че мародери са тръгнали по къщите. Роми прибират техниката на пострадалите, за да я предадат за скрап.

Най-четени
В момента:
Еволюцията на огнестрелните оръжия
17:00
17:05
Топ Гиър Америка
18:00
18:05
Поглед в бъдещето