понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Училището в Банкя възпитава европейци

Рейтинг:
2 1
Театралното студио поставя едновременно четири постановки

Най-голямото училище на Балканския полуостров се намира в близкия до София курортен град Банкя. Над 700 деца учат в 78-о СОУ "Христо Смирненски".

Коридорът на Европа е любимо и уважавано място от всички възпитаници на гимназията. Любопитна информация и забележителност за всяка европейска държава може да се види в училищния коридор. Знамената на Франция, Унгария, Словакия и Литва са едни от първите европейски емблеми, които правят впечатление в училището.

Едни най-желаните дисциплини в училището са свободно избираемите. Кабинетът по вероучение е изографисан богато. Освен на духовност, много деца се учат да правят керамични съдове, фигури и да тъкат на стан.

Един от най-атрактивните часове в училището е театралното студио "Смехуранко", където в момента се играят 4 постановки. Тази година се навършват 25 години от основаването на училищния театър.

78-о СОУ "Христо Смирненски" е един от малкото примери в нашата действителност как ролята на училището може да доведе бъдещето на България към коридора на Европа.

Най-четени
В момента:
Липсващото звено
19:05
Мегастроежи