понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Спират служители да говорят с медии за да прикриват нередности

Рейтинг:
0 0
Това заяви експертът по национална сигурност д-р Николай Радулов

През последните 15 години се правят постоянни опити да се спре свободното говорене по медиите по темата какво става в държавните институции. Целта не е да се избегне създаването на проблеми в самите институции, а да се прикрият нередности, заяви експертът по национална сигурност д-р Николай Радулов в предаването "Още нещо" по NEWS7.

Хората, които работят там, няма как да протестират срещу безобразията, които стават в тях, освен да споделят по някакъв начин. Затова и политиците имат интерес да сложат юзди на медиите.

По думите му в МВР има негласна заповед никой да не говори с журналисти, а който го направи, ще бъде разследван от Вътрешна сигурност.

Проблемът е, че днес това се случва в един сектор, предлага се ограничаване свободата на словото по темата "банки", но утре това може да бъде поискано от всеки друг сектор и хората да не могат да протестират по никакви въпроси.

Радулов заяви, че от 2001 г. насам е възприет подходът при арест да бъдат викани всички медии, за да се покаже как унижават заподозрени хора с белезници и често с торба на главата, при това служителите, които ги влачат, са неидентифицирани и носят качулки.

По принцип качулки би следвало да се ползват само за защита на оперативните служители от саморазправа – най-често при арести на членове на организирани престъпни групи и терористи. При арестуването на служители на фирми обаче не може да става дума за подобна заплаха и влизането с качулки не е оправдано. Нещо повече: влизането на неидентифицирани служители доведе до там, че няколко обира в страната бяха извършени от хора с качулки и дрехи с надпис "полиция".

Най-четени
В момента:
12:00
12:10
Световен пътешественик
13:00