понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Силистренско предприятие взе приза "Бизнесмен европеец"

Рейтинг:
2 0
В "Хром" са разбрали, че с европари могат да си купят модерни машини, без да бъркат в собствения си джоб

В Силистра 50-годишното предприятие "Хром" АД грабна титлата "Бизнесмен европеец" заради усвоено европейско финансиране от 1,3 млн. лв. Конкурсът е единствен в страната, организиран от Областния информационен център, и има за цел да стимулира местния бизнес в дунавския град.

Това силистренско дружество е единственото в страната, което произвежда умивалници, домакински съдове и аксесоари от неръждаема стомана. Конкуренти в търговската мрежа са му подобни изделия от една далечна азиатска страна, но с отстъпващо качество.

"Според нас е много важно да се показват добрите резултати, да се популяризират добрите практики, защото нашата цел е да подействаме заразително на хората, които все още се колебаят, че могат да изпълнят своите бизнес идеи благодарение на европейски средства", казва Ана Караджова, експерт в Областния информационен център в Силистра.

"Кандидатстваме и ще продължим да кандидатстваме по простата причина, че това са средства, които са необходими на предприятието. Не може едно предприятие с толкова скъпоструваща техника да си позволи да внедри в производството своята печалба – това няма как да стане", категорична е главната счетоводителка на "Хром" Снежана Енчева.

С европейското финансиране предприятието си купува две големи преси – от 200 и 500 т. Целта на новата покупка е по-високото качество на продукцията. Но не само това. Машините рязко подобряват безопасността на труда.

В това "Хром" са разбрали, че с европейско финансиране могат да си закупят модерни машини, без да се налага да бъркат в собствения си джоб. И вече подготвят проект за 3 млн. лв.

Най-четени