понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Самоук художник твори шедьоври с природни материали

Рейтинг:
12 0
Вместо четка и бои, Асен Чакъров използва леща, ориз, шишарки, дърво, слама

Самоук художник твори уникални картини, но не с четки и бои, а с хранителни продукти и дарове от природата. Пейзажите на Асен Чакъров от свищовското село Морава са направени с леща, ориз, шишарки и други, нехарактерни за един майстор на четката материали.

Асен Чакъров е на 40 години. Споделя, че рисуването му е страст още от малък. Тъй като нямал пари да си купи бои и четки, започнал да мисли с какво да ги замени. Така му хрумнала и нестандартната идея да използва неща, за които никой друг не би се сетил.

Художникът признава, че работата му е трудоемка и за изработката на една картина му отиват по 4-5 дни, ако работи непрекъснато, без да се разсейва.

Големият проблем на Асен обаче е, че от доста време е безработен и няма пари да си купи материали, за да сътвори още по-голям шедьовър. Някои от картините си подарил на приятели, а други бил принуден да продаде на символична цена, за да изхранва семейството си.

"Аз вярвам, много вярвам, че ще успея. Трудно се оправям, в живота е трудно, защото аз по принцип нямам помощ отникъде, засега единствено Господ ми помага", споделя той. 

Родителите на Асен Чакъров починали преди няколко години. За да се прехранва, той копае по нивите и градините, занимава се с ремонтни и строителни дейности. Признава, че физическата работа не му тежи, но го е яд, че по този начин не му остава време, за да развие таланта си, даден му от Бога.

Голямата мечта на Асен е картините му да започнат да се купуват, за да може той и семейството му да заживеят един нормален живот. 

Най-четени
12:00
12:05
Медицински новости с д-р Санджай Гупта
12:30