понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Ремонтът на "Сребърна" започна

Рейтинг:
1 0
Най-накрая защитеният резерват ще бъде реновиран

Възстановяването на резервата "Сребърна" вече стартира. Музеят към уникалния хабитат за много защитени животински видове, сред които и къдроглавия пеликан, ще бъде реновиран по проект по оперативна програма "Околна среда".

"Освен това, за първи път от близо 10 години, се предвижда и почистване на канала, който свързва езерото в резервата с река Дунав", сподели Светлана Иванова, началник отдел "Контрол на компонентите на околната среда" при РИОСВ-Русе.

Инициативата за този ремонт бе подета от служителите на резервата, които писаха множество молби до държавни и международни институции, включително и до генералния директор на ЮНЕСКО.

"Началото на възстановителните дейности бе забавено поради лошите метеорологични условия, но въпреки това се очаква цялостният ремонт да бъде завършен до края на месец май", обеща Свобода Димитрова, представител на фирмата изпълнител.

С това резерватът "Сребърна", в който, освен къдроглавите пеликани, живеят и над 40 вида бозайници и повече от 220 вида птици, се очаква да бъде отново реновиран и да радва всички, които обичат природата.

Най-четени
В момента:
18:10
Липсващото звено
19:00
19:05
Мегастроежи