понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Политолог: Не ни трябва кабинет на малцинството

Рейтинг:
1 4
Реформаторският блок ще оцелее, независимо под каква форма, смята проф. Танев

Има проблем с това, че всички искат силно правителство и плачат, че ще има цели осем партии в парламента.

Дори и най-силното правителство не може да направи големите реформи, защото ще се обадят от Русия, от Брюксел, от Анкара, а ние сме малка страна, много зависима от външните сили. Това заяви политологът проф. Тодор Танев в студиото на "Още нещо".

Според него малките правителства са по-добри просто защото са по-независими. Много по-лесно е да има една коалиция, отколкото правителство на малцинството, категоричен е политологът.

Нашите политици не мислят за бъдещето напред, на тях дори мандатът от четири години им е много и вече мислят само за две, а след това не ги интересува, допълва проф. Танев.

В момента се води титанична борба да се сцепи Реформаторският блок, но той ще оцелее, независимо под каква форма, убеден е политологът.

Журналистите страдат от много тежка форма на провинциален комплекс. Не говоря за селото, а за измисления град, измислената журналистика, измисления парламент, измислените университети. Това е едно празно говорене, което налива вода в мелниците на ДПС, нека си го кажем направо, заяви проф. Танев.

ДПС е като каменния гост в пиеса на Моцарт – който се здрависа с тях, отива в ада, допълни политологът.

Най-четени