понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Пилоти и стюардеси свирят класическа музика

Рейтинг:
0 0
Вижте и чуйте авиослужителите на концерта им тази неделя

Приятна изненада очаква любителите на класическа музика у нас. Подробности за събитието разказа организаторът му Симеон Василев.

Концертът ще бъде в неделя (29 юни) и е любопитен с това, че служители на голяма авиокомпания ще свирят на класически инструменти, а изява преди тях ще има певицата Белослава.

Андреа Хойер от Германия има две роли в оркестъра – тя е солист на чело и избира репетоара от музикални произведения, които ще бъдат изпълнени.

Идеята за концерта възниква през 2010 г., когато пианист говори с Андрея и с още един цигулар и си казват, че може би има още музиканти в авиокомпанията. Изпращат мейли до всички останали служители и така сформират цял оркестър за класическа музика. Досега музикантите са имали концерти по цял свят и постигат успехи сред публиката.

Андреа разказа, че служителите на авиокомпанията винаги изпитват сценична треска, така, както пасажерите в самолета се притесняват преди излитането на самолета. Въпреки това, аплодисментите на публиката са най-голямото доказателство за таланта им да изпълняват класически произведения.

Най-четени
21:00
Топ Гиър САЩ
22:05
Еволюцията на огнестрелните оръжия