понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Паркът в Силистра отново посреща посетители

Рейтинг:
21 1
Повече от две години продължи реконструкцията на най-старата обществена дунавска градина в Европа
Тагове:

Дунавският парк на Силистра – най-старата обществена дунавска градина в Европа – е изцяло обновен с европейски средства и е вече е отворен за гражданите и гостите на града.

За първи път информация за силистренската дунавска градина се среща в русенски вестник от 1870 г. С времето постепенно се създава облика на парка с беседките, редките дървета, фонтаните. Но заедно с това през последните години рушенето на алеите и вандализма в парка стават нетърпими.

Затова направената през последните две години инвестиция по проекта "За зелена и достъпна градска среда" на стойност над 5 млн. лв., наистина е дала резултат, който хората забелязват.

Сред големите щастливци са децата, защото доскоро в целия град нямаше нито една детска площадка, отговаряща на европейските изисквания. Сега нещата коренно са променени и малчуганите трудно могат да се откъснат от уредите. 

За отварянето на обновения парк беше избран международният празник на река Дунав. Защото без Дунава, нямаше да го има и паркът.

Силистренци осъзнават, че не само мерките на общината и охранителите ще опазят новия красив и функционален дунавски парк, но и личната грижа на всеки малък и голям жител на града.

Най-четени
В момента:
11:30
Украйна. Опозиция
12:30
13:00
Пътуване със CNN