понеделник - петък, 10:00 - 11:30

Отчаяние и разруха след бедствието в Дебелец

Рейтинг:
4 0
Фондация "Четири лапи" се опитва да помогне на пострадалите

Отчаяние и разруха - това остави след себе си водната стихия, която заля Дебелец, Килифарево и околните села. Кореспондентът на TV7 и NEWS7 Мартин Георгиев ни срещна с едно от пострадалите семейства в Дебелец. Онкоболна жена показа следите от водите, потопили къщата й. Унищожена е покъщнината, мъртви са повечето домашни животни.

Фондация "Четири лапи" обикаля търновския регион и раздава суров фураж на хората, които в този край се занимават предимно с животновъдство. Досега са помогнали на 20 домакинства в Килифарево, а фураж ще осигурят на общо около 50 семейства.

За разлика от Сърбия, където 200 хил. души пострадаха от наводнения, у нас се раздава еднократна помощ единствено за разрушените къщи. Не са предвидени помощи за животновъдите, обясни Явор Гечев. Той предупреди да не се дава мокър фураж на оцелелите животни, защото това е опасно за тях.

Коли на общината във Велико Търново съдействат активно, но държавната помощ не покрива всички щети от наводнението. Изсичането на горите около Дебелец е една от причините водата да залее къщите, това стана ясно от кадрите, които бяха излъчени в ефира на "Още нещо".

Най-четени
В момента:
Из архивите на ЦРУ
22:00
22:05
Южният Пасифик
23:00