понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Не стигат доброволци за "Аспарухово"

Рейтинг:
0 1
Бедстващи хора сами почистват имотите си, нужни са им пари за ремонт, дрехи и нова покъщнина

Хората в "Аспарухово" се опитват сами да се справят с последиците от водната стихия, която потопи къщите и имуществото им. Тонове кал, изпочупени електрически уреди и мебели, клони и боклуци са затлачени в имотите им. Не достигат доброволците, които в първите дни бяха много повече, каза от мястото на събитието репортерът Методи Владимиров. Минимум 10 хил. лв. ще бъдат нужни за ремонтни дейности, каза един от хората, чийто имот е пострадал от наводнението.

Много семейства не искат да напускат къщите, в които са живели години наред и където са вложили много средства. Въпреки че жилищата им са напълно опустошени от пороя и след оценка на общината са определени къщите, които са опасни, хората не желаят да ги изоставят.

Семейството на Зина Щерева е едно от пострадалите. Те признават, че от общината са им предложили да ги настанят на квартира за три месеца и да поемат разохдите по наема, но това няма да реши проблемите им. Цялата им покъщнина е унищожена от водата, останали са без дрехи. Никога няма да забравят ужасната стихия, но мислят за бъдещето. Искат да получат втората си пенсия, но не когато склопят очи, а сега, когато парите наистина им трябват. Призовават банки и работодатели да влязат в положението на бедстващите хора и да поемат инициативата да им помогнат.

Най-четени
В момента:
Чиста наука
10:00
10:10
Липсващото звено
11:10
Срещу стихиите