понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Настаняват болни деца в дом от нов тип

Рейтинг:
0 0
Само за месец питомците на дома в Силистра наддадоха на килограми

14 деца от цялата страна с различни увреждания ще живеят в среда, близко до семейната в новия Център за настаняване от семеен тип на деца в риск, който беше открит в Силистра. Това е първото и единствено засега подобно социално заведение на територията на Крайдунавска Добруджа.

С този център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на практика се стартира нова социална услуга в община Силистра. Досега децата с тежки заболявания като церебрална парализа, тежки форми на аутизъм и други, са били в домове, където са се полагали медицински грижи за тях. Философията на живот в този център обаче е друга. Целта е децата да свикнат едно с друго и да започнат да се държат като семейство.

От началото на април, когато реално децата са настанени в центъра, някои вече са наддали на тегло благодарение на добрите грижи.

Основното финансиране е по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". След приключването на проекта след 10 месеца услугата ще стане делегирана държавна дейност.

Най-четени
В момента:
11:10
Срещу стихиите
12:10
Екстремни експедиции