понеделник - петък, 10:00 - 11:30

Надникнете в образцовото училище на Банкя

Рейтинг:
30 15
78-о СОУ е най-голямото на Балканския полуостров

Най-голямото училище на Балканския полуостров се намира в близкия до София курортен град Банкя. Над 700 деца учат в 78-о СОУ "Христо Смирненски". Учебното заведение може да служи за образец.

"Това е единственото училище на територията на Банкя. Тук учат всички деца от първи до 12-и клас. Стремим се да съчетаем полезното с приятното. Както е казал Макаренко, няма лоши деца. Това се отнася в пълна степен за нашето училище", каза директорът Весела Неделчева пред репортера ни Елизабет Ангарева.

Децата от Банкя са характерни с това, че носят униформи. Изборът е направен след анкета с родителите. Със смазващите 98% те са гласували "за" униформите.

Училището има и кабинет по вероучение, който разполага с изрисувани икони. Предметът е свободно избираем, но много деца решават да го посещават.

Освен на духовното, в Банкя се набляга и на материалното. В кабинета по трудово обучение например те се научават да правят керамични съдове и фигурки, учат се да тъкат на стан и др.

bonibon
bonibon
Аз съм ученичка в 78-о училище и искам да поясня че в момента има сериозни промени и развитието е силно ! Може да има малко театър в клипа но всичко казано е истина и много хубави неща очакват училището в бъдеще !
Ivan
Ivan
Аз съм потресен, първоначално, поздравът е ужасно комунистечен, всичко е отвратително и нагласено. ! Защо съществува контракултурата от 60-те години, защо съществува пънка, при положение, че нищо не се е променило! Явно революцията и бунта на 20 - ти век, не са успяли.... Идва наш ред и знаете ли какво ?! Вашето време госпожо Директор и господа Министри и олигарси минава.. Идва нашето.
sexy_adelinka
sexy_adelinka
Добрече всичко е нагласено в тва шибано училище иначе никои нищо нямаше да знае и никой нямаше да е с униформа и процентите за униформите бяха 30-за и 70-не и всичко е нагласено
преглед на всички коментари (8)
Най-четени
В момента:
Мегастроежи
01:40
Наука за половете
02:30
03:20
Безсмъртните
04:15
Еволюцията на огнестрелните оръжия