понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Мирно решение на кризата е единственият изход за Украйна

Рейтинг:
0 0
Или ще се изгражда сигурност с нов тип партньорство, или кризите ще продължават, казва журналистът Валери Тодоров

Конфликтът в Украйна трябва да бъде решен мирно. Отношенията с Русия не бива да се усложняват от военна гледна точка. Предстои да се правят компромиси и те трябва да са насочен към охлаждането на конфликта, коментира в студиото на "Още нещо" по NEWS7 политологът и експерт по международна сигурност доц. Румен Кънчев.

Той обясни, че първо трябва да се спрат бойните действия, да се изтеглят войските, да се възстановят държавните граници между Русия и Украйна и едва след това да започна преговори за статута на Луганск и Донецк.

В момента върху Русия се упражнява огромен дипломатически, икономически и политически натиск. Или ще се изгражда сигурност с нов тип партньорство, или кризите ще продължават, отбеляза журналистът Валери Тодоров.

Беше извършена тотална ревизия на всички следвоенни споразумения, а нови механизми не бяха създадени. Създаването на нова рамка на равновесие като вид глобална сигурност няма и това е проблем, който ще продължи да тежи върху украинската криза, подчерта Тодоров.

Кънчев каза, че преговорите в Минск не са последният шанс за решаване на конфликта. Не трябва да правят грешка просто да подпишат някакво споразумение, защото то след това трябва да се спазва, заяви той.

Най-четени
В момента:
12:00
12:05
Медицински новости с д-р Санджай Гупта
12:30