понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Лишиха от бал зрелостник с увреждания

Рейтинг:
26 24
Абитуриентите отхвърлили съученика си след гласуване, щял да им развали празника

До края на тази седмица се очаква решението на Комисията за защита от дискриминация по един нестандартен казус - майка на младеж с увреждания от плевенското село Чомаковци е завела дело, понеже синът й Иван не е допуснат до абитуриентския бал - щял да разваля настроението на празнуващите. За изключването му от бала гласували всички от випуска, а никой от педагозите не се намесил да го защити.

Нелепата случка е станала миналата година в Професионалната гимназия по хранителни технологии в Червен бряг, а дискриминацията засегнала жестоко още една девойка от помощната паралелка за деца със специални образователни потребности. Родителите и досега не могат да забравят болката и унижението, което са изпитали те и техните деца, за които полагат толкова грижи.

Още по-тревожно е, че дискриминацията е станала по най-демократичен начин - с гласуване на зрелостниците от випуска по този "неудобен проблем". И с мълчаливото съгласие на техните учители и възпитатели, които явно са забравили да им предадат уроците по човечност и толерантност...

Директорката на техникума в Червен бряг отказа коментар по случая, преди да се произнесе Комисията.

Най-четени
В момента:
Екстремни експедиции
07:00
07:10
Босове под прикритие
08:10
Босове под прикритие