понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Лекари и мед. сестри разчистват руините на ДКЦ в Добрич

Рейтинг:
0 0
През лечебното заведение минават по над 1000 души на ден, но в момента то не може да работи с пациенти

Седми ден ДКЦ 2 в Добрич не работи, след като водната стихия заля и унищожи голяма част от оборудването в болницата. През лечебното заведение минават по над 1000 души на ден, но в момента то не може да работи с пациенти. Единствените хора, които разчистват руините, са самите лекари и медицински сестри. В изнасянето на унищоженото имущество се включи голяма група доброволци от инфраструктурна компания, видя камерата на NEWS7.

Освен сградата на ДКЦ 2, сред пострадалите общински постройки има една хуманитарна гимназия, две детски градини и една ясла. По първоначални изчисления само преките щети върху самите сгради са за над 1 млн. лв., без да се включва оборудването и подвижното обзавеждане.

Бедствието е нанесло щети и на около 700 частни имота. В момента текат огледи на комисии, като над 450 от обектите вече са обходени. Констатирано е, че 30 сгради са вече необитаеми и ще трябва да бъдат премахнати, като 7-8 бяха напълно разрушени по време на самото наводнение.

Предстои да се направи оценка колко хора имат нужда от временно настаняване и с какъв жилищен фонд разполага общината. Може да се стигне и до настаняване на хора във фургони, заяви в пряко включване за предаването "Още нещо" по NEWS7 зам.-кметът на града арх. Пламен Ганчев.

Най-четени