понеделник - петък, 10:00 - 11:30

Избираме лекар и запазваме час в интернет

Рейтинг:
4 0
Вече функционира онлайн платформа в помощ на пациентите

В студиото на "Още нещо" гостуваха Камен Кънев и Георги Златев – създатели на Медицинска платформа в помощ на пациентите.

Сайтът е създаден през август миналата година, но работи от декември с изцяло нов дизайн. Само за няколко месеца, интересът е станал много голям и вече са регистрирани 5000 пациента, а създателите имат договори с повечето големи болници.

Платформата представлява каталог на лекари и зъболекари, където повечето пациенти могат да намерят подробна информация за интересуващия ги специалист. Основната опция е те да могат лесно да намерят медицинско лице според конкретните нужди или местоположението си.

Създателите на платформата обясниха, че в началото са провели проучване, за да разберат как хората намират своя лекар. Дори да им отнема много време, в продължение на няколко месеца те търсят мнение от различни специалисти и чак след това вземат категорично решение какво да правят, обясниха Кънев и Златев.

В платформата вече има вариант онлайн да се запазват часове. Работи се с три ДКЦ-та в София, като проектът все още е в развитие и се търсят партньори.

Дори и нашият сайт е форма на пасивно здравеопазване, все по-интересни стават активните проекти, които са в помощ на пациентите, разясниха създателите на проекта. Те допълниха, че в платформата може да се намери информация за всички безплатни прегледи, които се организират от болниците.

Редовна профилактика и здравословен начин на живот са основните фактори, с които можем сами да облекчим работата на лекарите, заявиха в заключение гостите.

Най-четени
В момента:
Уикенд
12:00
12:10
Египетската империя
13:00