понеделник - петък, 09:30 - 11:00

Г. Лозанов: Опит за дестабилизация на медийната система

Рейтинг:
2 0
Атаката срещу TV7 и NEWS7 е подобна на тази срещу банките у нас, предполага председателят на СЕМ

От няколко дни TV7 и NEWS7 са подложени на безпрецедентен натиск.

В четвъртък охранители от "Делта гард" атакуваха редакциите на двете национални медии. Те придружаваха временния синдик, който влезе в телевизията, след като притежаваната от Николай Бареков "Но фрейм медия България" поиска производство по несъстоятелност на TV7 ЕАД.

Едновременно с охранителите в студиата и офисите нахлуха и служители, обслужващи политическия офис на "България без цензура". Съюзът на българските журналисти осъди остро атаката и се присъедини към мнението, че такова нещо не се е случвало нито преди 1989 г., нито след това.

Кой отмества границите на допустимото в обществено-политическия живот у нас и с каква цел се прави, в предаването "Още нещо" по NEWS7 Лара Златарева и Владислав Прелезов разговаряха с председателя на СЕМ Георги Лозанов.

По думите му това, което се случва, е осъдително. СЕМ ще разгледа случая на свое заседание утре. Той посочи, че хората, които работят в медиите имат и своята отговорност, а атаката срещу двете телевизии е най-вероятно е опит за дестабилизация на медийната система, подобно на тази срещу банките. Лозанов изрази увереност, че тя няма да успее.

Най-четени
Най-коментирани
В момента:
11:00
11:10
Познатата Вселена
12:00
12:10
Търсачи на митове