понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Двойна доза българско кино довечера

Рейтинг:
6 0
"Кинематограф" представя два нови амбициозни проекта

Двойна доза българско кино ще бъде представено от "Кинематограф" довечера от 20:30 ч. в Studio 5.

Младият режисьор Елиана Банчев гостува в "Още нещо", за да разкаже подробности за своя проект After The Ghost Street.

Това е историята н
а жена, обсебена от съновидението си за мъж от своето минало. Тя прекосява Китай в опитите си да го открие. Изминавайки стотици километри, среща различни хора, чрез които успява да прозре истинския смисъл на своето пътешествие. Сублимният момент идва, когато героинята попада на т.нар. "Призрачна улица" в Пекин.

Елиана Банчев е родена в София, но живее във Франция от петгодишна възраст. Тя е гражданка на света, тъй като учението и работата я отвеждат до различни негови краища. След магистратура по мениджмънт, завършва бакалавърска степен по "Филмово и дигитално изкуство" в Сидни, Австралия, където и снима първите си късометражни филми.

В Китай заминава като водеща на френско шоу и остава в страната за заснемането на филма After The Ghost Street. В момента работи като асистент-режисьор на филми и реклами в Париж. В същото време продължава да пише и да подготвя бъдещи проекти за киното и телевизията.

"Паркинг" пък е вторият късометражен филм на Ивайло Минов, завършил Лондонската киноакадемия. За осъществяването му режисьорът използва любопитен алтернативен метод. Той кандидатства с проекта си за кампания, набираща средства през онлайн платформата IndieGoGo.

Самата публика е спонсор за заснемането на филма. Проектът успява да събере 7000 лв. от хора по цял свят – Великобритания, САЩ, Канада, Австралия, Унгария, Швейцария, Германия и много други.

"Паркинг" разказва за изпълнения с напрежение ден на Ирина. През него тя слага край на любовни отношения, бърза да направи покупки от магазина, претърпява катастрофа. Накрая стига до дома си леко закъсняла и с охлузвания, където нетърпеливо я очаква нейният съпруг.

Лентата, в която главните роли се изпълняват от Жорета Николова, Валентин Ганев и Стефан Вълдобрев, разказва за избора между любовта и дълга.

Най-четени
В момента:
Еволюцията на огнестрелните оръжия
07:10
Чиста наука
08:10
Чиста наука