понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Достолепни спортистки засрамват дядовците

Рейтинг:
0 0
Русенските баби спортуват здраво, докато другарите им в живота мързелуват
Тагове:

Здрав дух в здраво тяло - тази древна максима е на особена почит сред спортистките-ветерани от Русе. Близо 60 дами на достолепна възраст се събират всяка седмица по три пъти, за да поддържат физическата си форма. Ентусиазмът им е завиден, а усмивките не слизат от лицата им.

Спортният клуб на ветеранките "Дунав" има 45-годишна история. Участничките в него се менят, но каузата им е неизменно една и съща - да не се предават под тежестта на годинките и да запазят младежкия си дух. Председател на клуба е Лиляна Бонева.

"За спорта няма възраст. Всички трябва да спортуват, но малко го правят. Искаме да дадем пример и на малките, на учениците, които за съжаление нещо не спортуват, а стоят само пред компютрите, което е много лошо, много лошо. А има време за всичко", категорична е Бонева.

Без значение от сезона и времето навън, три пъти в седмицата рано сутрин възрастните дами са в спортната зала.

Най-възрастната участничка е 83-годишната Гинка Владимирова, бивша лекоатлетка, а посещава тренировките на ветеранките от две десетилетия. За съжаление на дамите, в клуба им няма нито един представител на силния пол.

"Дядовците ги мързи да станат сутрин и да дойдат да спортуват. При нас мързел няма - три пъти в седмицата всяка сутрин в 7:30 ч. сме в "Ялта", казва Бонева.

Ветеранките не се притесняват да се включват и в модерни инициативи - като флашмоб в подкрепа на Червения кръст.

Сега спортистките разучават нови композиции, които ще покажат през юни в Русе. Тогава градът ще бъде домакин на регионалното първенство на ветераните за Северна България, в което ще се включат към 500 души от третата възраст.

Най-четени
В момента:
17:00
Топ Гиър САЩ
18:10
Липсващото звено