понеделник - петък, 10:00 - 11:30

Доброволец съди телефон 112 за неадекватна реакция

Рейтинг:
7 0
Четирима щели да се удавят заради безхаберието на службата

Доброволецът Милен е пряк свидетел на ужаса, който четирима души изживявят по време на наводненията във Велико Търново. За щастие, животът им е спасен след намесата на спасителя Васил Петков, но младият му колега е твърдо решен да осъди служителите от спешната служба с номер 112.

Звъннах на 112, след като осъзнах, че не можем да се намесим, не разполагахме с нищо, за да спасим давещите се хора. Пожарникарите вече бяха дошли на място, но не разполагаха с никакво оборудване за тази ситуация.

Затова се обадих не спешния телефон и подробно обясних всичко, като поисках най-близкия хеликопер да бъде изпратен, разказва Милен.

Диспечерката ми каза, че ще ме свърже с пожарната, аз й казах, че вече съм с нея. Така нямаше никаква реакция, просто стояхме и гледахме как хората викат за помощ, допълва спасителят.

За щастие, колегата му Васил Петков, който е професионален спасител, се оказва във Велико Търново и реагира веднага, пристигайки на място. Хората са спасени, а доброволците са категорични, че са допуснати основни пропуски от 112 и пожарната служба.

Не е необходимо да има загинали хора, за да търсим виновни за обстоятелствата. Министерството трябва да направи постъпления обучението да не е само на хартия и подобни случаи да се предотвратяват, категорични са спасителите.

 

Най-четени
В момента:
21:00
Търсачи на митове
22:00
22:05
Липсващото звено