понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Чудотворна икона в Дупница заради катастрофите

Рейтинг:
2 1
Света Богородица Милваща пристигна от Видин заради зачестилите трагични инциденти на пътя

Иконата на Света Богородица Милваща пристигна в Дупница от Видин. Стотици хора се събраха в катедралния храм в града, за да се поклонят пред нея и да измолят милост и закрила.

Официалната причина за гостуването на чудотворната икона са зачестилите катастрофи с много загинали в района. Беше прочетена и молитва за оздравяването на 16-годишния Милчо, който пострада тежко в катастрофата в село Яхиново.

Видинската икона на Св. Богородица Милваща много пъти е помагала на вярващи християни. Тя е една от най-старите у нас, но досега не е била излагана за поклонение.

При все това, ахиерейският наместник на Дупнишката духовна околия успя да извоюва идването й в града, за да благослови дупничани и да им донесе сполука.

Чудотворната икона ще остане в града още два дни. След това ще бъде върната във Видинския катедрален храм "Св. Димитър Солунски", където се съхранява.

Първоначалният план беше в Дупница да дойде иконата на Св. Богородица "Надежда на обезнадеждените" от Атон. Гръцките власти обаче не разрешиха тя да напусне страната.

Най-четени