понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Блудството с Ана-Мария ще бъде доказано много трудно

Рейтинг:
0 2
Липсата на сексуално проникване може да е причина за отричане на всички твърдения по случая

Когато няма сексуално проникване, може да се докаже много трудно, че е имало блудство. Това важи и за случая с Ана-Мария, заяви в студиото на "Още нещо" психологът Светлана Димитрова.

Добре е да се изчака заключението на експертите, но при всички положения в поведението на Ана-Мария става дума за една посттравматична реакция в резултат на насилие, категорична е тя.

Децата много по-трудно разкриват сексуално насилие, а особено децата със социални потребности са много по-уязвими за всякакви форми на насилие, допълни и Мадлен Таниелян, координатор "Семейство" и "Детско правосъдие" към Националната мрежа за децата.

Детето има право на достъп до правосъдие, независимо от своята възраст и състояние. Затова ние отдавна се застъпваме за реформа в областта на правосъдието за деца.

Факт е, че те са особен вид свидетели и следва правосъдието да се адаптира така, че да не бъдат травмирани при даване на показания, смята специалистът.

Тя допълни, че децата, които са жертва на сексуално посегателство, много по-често премълчават това, вместо да споделят, което най-вероятно важи и за случая на 13-годишната Ана-Мария.

Най-четени