понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Бизнесът: Има опасност за здравеопазването и енергетиката

Рейтинг:
3 0
Настояваме за прозрачност по "Южен поток" и големите енергийни проекти, заяви представител на работодателите

Двете системи – здравеопазване и енергетика, са изправени до стената и има опасност да рухнат. Това заяви в предаването "Още нещо" по NEWS7 Добрин Иванов – изпълнтелен директор на Асоциацията на индустриалния капитал.

Той беше поканен в студиото, за да коментира декларацията, с която работодателите и синдикатите поставиха ултиматум на политическите партии с набелязани в него мерки и задачи.

Политиците дестабилизират системата със своето говорене и ни пречат да работим, заяви Иванов. Той посочи като пример опита за дестабилизация на банковата система.

Според него червената лампичка на политиците вече е светнала и те още днес започват срещи. Ние настояваме за прозрачност по големите европейски проекти, какъвто е "Южен поток". Настояваме за повече прозрачност, както и за прилагане на законите.

Освен това трябва да се приложи Споразумението за партньорство, което ще отприщи действието по оперативните програми за следващия период, когато трябва да бъдат усвоени около 7 млрд. евро – пари, които ще дадат възможност на бизнеса да се развива, допълни Иванов.

Най-четени
В момента:
10:10
Липсващото звено
11:10
Срещу стихиите
11:35
Пътуващи бизнесмени