Powered by Nostrabet
понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Бежанците - акцент на фестивала на червенокръсткия филм

Рейтинг:
0 0
118 заглавия ще се състезават тази година в конкурсната програма

Темата за бежанците ще бъде застъпена на предстоящия 16-и Международен фестивал на червенокръсткия филм, който започва във Варна. Събитието е единствено по рода си в страната, провежда се под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова и е от изключителна важност с оглед лавинообразното нарастване на природните и социални катаклизми в света.

Фестивалът води началото си от 1965 г. от едно от централните варненски кина. В годините се превръща във форум, на който представители на Червения кръст и Червения полумесец от цял свят обменят информация и полезни практики за хуманитарната си дейност.

През 1991 г. традицията е прекратена, за да се възроди отново, благодарение на БЧК и Медицинския университет във Варна.  

118 заглавия ще се състезават тази година в категориите: филми на Червения кръст и Червения полумесец, документални филми на екологична и медицинска тематика и игрални филми с обща хуманна насоченост. Ще има и богата съпътстваща програма.

Част от лентите са дефилирали на престижни международни форуми като фестивалите в Кан и Берлин например. Прожекциите ще са едновременно в четири зали – във Варна и курорта Камчия, а входът ще е свободен.

Най-четени
В момента:
20:00
20:30
21:00
Помощ от небесата