понеделник - петък, 10:00 - 11:30

Български учители в проект за глобално образование

Рейтинг:
9 0
Европейски и африкански училища работят заедно по въпросите за етническата толерантност и екологията

Български учители получиха възможност да се включат в проект за глобално образование. Европейски и африкански училища си партнират за изграждане на един по-справедлив свят. Учителите разработват програма, която да подобри разбирането на глобалните проблеми сред учениците от гимназиален етап от 16 европейски училища. Проблемите за толерантността, борбата с расизма и познание за климатичните промени - над това се фокусират учители, представители на неправителствени организации и партньори от глобалния Юг.

Българските деца не проявяват расизъм. Те прекрасно разбират, че цвета на кожата няма значение, че вътре в телата ни сърцата са едни и същи. Много се радвам, че се осъществява връзка между тях, разказа в студиото на "Още нещо" Даниел Христов, учител по География в 22 СОУ "Г.С. Раковски", София.

Да осъществи модел на програма, която да подобри чувствителността и критичното разбиране на глобалните проблеми сред учениците от гимназиален етап от 16 европейски училища от четири държави и да насърчи тяхното активно участие за разрешаване на тези проблеми с фокус върху Целите на хилядолетието за развитие.Проектът допринася за включването на глобални теми във формалното образование, като развива мрежа от глобално партньорство между европейски училища, учители, неправителствени организации и партньори от глобалния Юг.

Най-позитивното е, че учениците имат възможност да общуват със свои връстници от далечни страни, а учителите научават иновативни и интерактивни методи за обучение.

 

Най-четени
В момента:
15:30
Поглед в бъдещето
16:00
16:05
Египетската империя
17:00