понеделник - петък, 10:00 - 11:30

Бъдещето на Станишев в БСП зависи от предсрочните избори

Рейтинг:
0 0
Ако левицата загуби, не виждам с какво лице той ще остане лидер, коментира политологът Иво Инджов

Сигурно е, че след предсрочните парламентарни избори ще има промени в някои партийни ръководства – визирам директно Сергей Станишев.

Ако БСП загуби и тези избори, както се очертава, не виждам с какво лице той би продължил напред. Това заяви в "Още нещо" Иво Инджов от Института за модерна политика.

Според експерта датите за избори, които бяха определени вчера на Консултативния съвет за национална сигурност, са били очаквани.

В тази ситуация нормалният път е правителството да подаде оставка. Понеже политическите сили не се обединиха около една дата за изборите, се получи вакуум, в който правителството работи, а пък същевременно се обмисля дата за изборите, обясни Инджов.

Той коментира и вероятността следващото правителство да представлява широка коалиция. За мен вратите на всички партии са отворени за коалиции на този етап.

Причините за разпадането на досегашната управляваща коалиция между БСП и ДПС са две основно – разминавания по проекта "Южен поток" или неразбирателство за министерските кресла на ДПС в кабинета, заяви гостът.

Petar
Petar
Хубаво е да има градивна критика и да бъдат правилно отчетени грешките. Сигурен съм, че на предстоящите избори, конкурентите на левицата ще останат неприятно изненадани.
преглед на всички коментари (1)
Най-четени
В момента:
00:00
Тайни от миналото
00:50
02:30