понеделник - петък, 09:45 - 12:00

Алкохолик размаза главата на куче пред деца

Рейтинг:
6 6
Възрастни и деца от кв. Младост все още в шок от бруталната гледка

"Станахме неволни свидетели на поредното жестоко убийство на бездомно куче". Така започва писмото, което зрители на "Още нещо" като сигнал и молба за съдействие. Хората, написали това, живеят в столичния кв. Младост и разказват, че гледката е била жестока. Обвиненията са срещу техен съсед. Наричат го Кирчо.

 Кирил Янчев, пред очите на деца, е разбил главата на бездомно куче в пързалката на детска площадка.

Животното било кротко и живеело в квартала от години. Било обгрижвано от възрастна жена. Убиецът на животното й заявил, че има още много кучета за убиване.

Със случая са се ангажирали и неправителствени организации. Мария Харбова от "Сдружение за защита на животните" все отношение по случая:

"Засягам темата, че хора, които са склонни да малтретират и убиват животни, са склонни да извършват същото спрямо хората. Затова зачестяват тези случаи, защото няма осъдени и санкционирани и затова всеки си прави каквото си иска. Няколко организации ще напишем сигнал до прокуратурата, тъй като съгласно Наказателния кодекс на Република България, убийството на животно е престъпление, още повече когато се извърши на публично място пред очите на малолетни и непълнолетни лица"

В студиото на "Още нещо" гостуваха и певицата Йоанна Драгнева и Светослав Петров от фондация ANIMAL RESCUE SOFIA. Двамата осъдиха бруталния акт и се обединиха около мнението, че подобни престъпления се вършат от комплексирани хора, но основен проблем е липсата на гражданско самосъзнание и чувството за безнаказаност заради бездействието на отговорните институции.

Най-четени
21:00
Топ Гиър САЩ
22:05
Еволюцията на огнестрелните оръжия