понеделник - петък, 10:00 - 11:30

15-минутен порой съсипа цяло село

Рейтинг:
0 0
Хората в русенското с. Бъзовец не помнят подобно бедствие от години

15-минутен порой се превърна в кошмар за жителите на русенското с. Бъзовец. Проливният дъжд и падналата след него градушка остави след себе си унищожени зеленчукови градини, наводнени къщи и улици, потънали в кал и тиня. Хората разказват, че не помнят подобно бедствие от години. Селото тепърва ще се възстановява, но ужасът от преживяното няма да си отиде скоро.

Семейството на Емние и Мехмед трудно ще забрави онези 15 минути, в които вижда как водата приижда от склона и връхлита в двора им. Съпругата Емние е болна и трудно се придвижва. Гледката на природната стихия още е пред очите й.

От дъжда са пострадали също новоасфалтираните улици и завършената преди дни нова спортна площадка. Тъй като Бъзовец събира водата от няколко населени места, реката в селото се нуждае от по-широко корито. Има изготвен проект, но засега той е само на хартия.

Сега хората от селото се чудят как ще възстановят пораженията от пороя със собствени сили. Те не очакват помощ от никого, а най-много ги боли за унищожените напълно зеленчукови градини и вложения напразно труд.

Най-четени
В момента:
21:00
Топ Гиър Америка
22:00
22:05
Наука за светците