понеделник - петък, 09:45 - 12:00

10 дни парад на изкуствата

Рейтинг:
0 0
Силистренци излязоха от тревогите на ежедневието и се потопиха в света на красивото

Парад на изкуствата превзе за цели 10 дни Силистра. Добруджанци успяха да излязат от тревогите на ежедневието и да се потопят в света на изящното и красивото.

Парадът се провежда за трета поредна година с помощта на европейско финансиране. Този път мотото беше "Изрази себе си чрез изкуството". Ателиетата бяха достъпни за широк кръг хора без ограничения във възраст, пол, етническа или социална принадлежност. Приоритет имаше инициативността на аматьори, случайни минувачи, зрители, ентусиасти, самодейци, любители. Според жанра всеки показваше опита си, експериментираше, даваше идеи.

Докато майстори на стъпката от различни жанрове на танцовото изкуство показваха какво могат, докато певците, малки и големи, от различни жанрове и направления се доказваха пред публиката, фотографите запечатаха моментите и ги подредиха във фото салон на открито.

Някои от ателиетата имаха и възпитателен характер – например създаването на изкуство от непотребни материали. 

"Идеята на всички тези ателиета е да се съберат и млади, и стари и да се обединят в крайна сметка от изкуството, независимо дали това изкуство е музика, танц, дали е изобразително изкуство. Например в ателието по танци имаше участници от пет до 55 години. Всяко ателие дава възможност на хората, които до известна степен са изкушени от даденото изкуство, да научат и нещо ново – нов танц, нова песен, да разучат нова техника за работа с някакви материали и в крайна сметка да се превърне всичко това в един празник на изкуствата в Силистра", разяснява организаторът Янка Пецова.

Най-четени