понеделник - петък, 10:00 - 11:30

"Проверени" асансьори не са виждали инспектор с години

Рейтинг:
0 0
От държавния надзор обаче призовават да не се всява паника у хората

Има случаи на "проверени" от инспектори на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор асансьори, които обаче не са виждали техническо лице с години. Дълги години контролът върху лицензираните лица, които трябва да извършват регулярните проверки, е бил доста занижен. Стига се до безумия един човек да отговаря за 5000 съоръжения, което е физически невъзможно, призна в студиото на "Още нещо" по NEWS7 шефът на Агенцията Стефан Цанков.

Ремонти се правят, когато спрем някой асансьор и трябва да се ходи пеш до осмия етаж, продължи той с "успокоителните" думи за състоянието на асансьорите, в които всеки ден се возим.

Никъде в Европа няма такова чудо, не скри възмущението си Валентин Маринков от Българската асансьорна асоциация. Според него причините за актуалната ситуация са две – собствениците не желаят да плащат за каквито и да било ремонти, а контролът е нулев.

Иначе статистиката е поредната нерадостна – 80% от асансьорните уредби у нас са стари, хората купуват възможно най-евтините, за да си спестят пари. Има проблеми с проследимостта на проверките и гаранцията, че са реално извършени.

На фона на това Стефан Цанков призова да не се всява паника у хората.

Най-четени
В момента:
Втората световна война в цвят и висока резолюция
12:00
12:10
Разбиването на Берлинската стена: Издигането на Берлинската стена
13:00
13:30
Пътуване със CNN