понеделник - петък, 09:45 - 12:00

"Лалугер" 150 пъти на сцената на "Българска армия"

Рейтинг:
1 0
Николай Урумов поставя "Ревизор" на Гогол в Русе

150-ото представление на постановката "Лалугер" ще бъде играно на 23 февруари на сцената на театър "Българска армия". Повече за моноспектакъла разказа в предаването "Още нещо" по NEWS7 Николай Урумов.

"Лалугер" е смешно сбогуване с едно отиващо си време, с едно забравено пространство, в което все още живеят хора. Главният герой Дянко Лалугера е от дълбоката провинция. Той е дошъл в София по специално поръчение на брат си, за да донесе готови документи по европроекти. Големият проблем обаче е един защитен вид лалугер, който се е заселил точно във фамилната им земя и пречи да се одобри проектът.

Николай Урумов влиза в ролята на режисьор, като поставя в русенския театър комедията на Гогол "Ревизор". Постановката се връща на сцената там след 70 години. В ролята на Хлестаков влиза Иван Бърнев.

Текстът е обработен, като са съкратени обстоятелствените пасажи, за да кореспондира с динамичното време днес, без това да се отрази на Гоголевия дух и Гоголевия свят. Пиесата е плашещо съвременна, казва режисьорът Николай Урумов.

Най-четени
В момента:
02:05
Пътуващи бизнесмени
05:20
Виното на Новия свят