понеделник - петък, 09:45 - 12:00

"Книга за художника" представи проф. Боян Биолчев

Рейтинг:
1 0
Историите в нея са писани през последните 40 години

10 кратки истории, писани през последните 40 години, събра в новата си творба "Книга за художника" проф. Боян Биолчев. Читателите ще могат да се потопят и в съдбите на героите в двете новели, включени в книгата.

Книгата е разделена на три цикъла. В първия са разказите "Теофан грък" и "Живата светлина на майстор Миле", във втория са "Главата на императора", "Ателие", "Цветя", "Осми март", "Опит за убийство", "Зануляване", "Околосветско пътешествие" и "Бадемов цвят". Героите са измислени, но в тях се крият черти на мои близки приятели, казва Биолчев в предаването "Още нещо" по NEWS7.

"Новелите "Свиждане" и "Апнея" визират "света, в който премина голяма част от живота на моето поколение в изкуството, когато свободата се криеше вътре в тези, които се решаваха да я приютят и да я споделят в сакралността на приятелството", казва още писателят и ексректор на Софийския университет.

Той коментира живота на днешния българин. Според него съвременните студенти и младите хора от миналото много си приличат.

Най-четени