понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Защо "Южен поток" е необходим на България?

Рейтинг:
9 3
Това е въпросът в първото издание на рубриката "Защо" в предаването "NEWSROOM"

Защо "Южен поток" е необходим на България? Защо европейският комисар на енергетиката Гюнтер Йотингер призова за единна европейска цена на газа? Тези и други въпроси бяха зададени в първото издание на рубриката "Защо" в предаването "NEWSROOM" по NEWS7, с водещ Нора Стоичкова.

"Трябва да продължим да работим по "Южен поток". Той е необходим, трябва да се случи и ще се случи. Не бива и да забравяме фактора газов тероризъм", категоричен е проф. Атанас Тасев, който е сътрудник към Комисията по енерегетика в Народното събрание.

"Спирането на "Южен поток" ще е удар не само върху България, а и върху цяла Европа, тъй като това е мащабен международен проект", заявява народният представител Таско Ерменков.

Той окачестви призивите за единна европейска цена на газа като предизборни балони, с които ЕНП иска отново да спечели властта. Той зададе и въпроса защо дасега никой не е поставял въпроса за общоевропейска енергийна политика въобще.

Вижте във видеото още защо е необходим "Южен поток" на България.

Huntur
Huntur
И без това ни трябват работни места, няма как иначе да се създадат. Някой трябва да инвестира.
Huntur
Huntur
При положение, че НАБУКО е спрян, Юожен поток е алтернатива за доставки за Турция, България, Сърбия, Австрия, Словения и ИТалия. Разбира се и Русия, която е доставчик
Huntur
Huntur
Да не говорим, че в проекта участват десет държави и само глупаците си мислят, че това засяга само България
преглед на всички коментари (4)
Най-четени
В момента:
Южният Пасифик
23:00
00:00
Мегастроежи
01:40
Наука за половете
02:30