понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Защо родни политици клеветят България пред Брюксел?

Рейтинг:
10 2
Има ли шанс "Южен поток" да бъде спрян както се случи с АЕЦ "Белене"?

Защо родни политици клеветят България пред Брюксел и спират ли "Южен поток"? Защо никой не санкционира българските политици от десния политически спектър, които начесто прескачат до Брюксел, само за да клеветят махленски България? Отговорът на този въпрос потърси Нора Стоичкова в днешното издание на рубриката "Защо". Тя потърси причините за нервността на Европа по отношение на "Южен поток", която се свързва с проверките на Европейската комисия у нас.

Европейските политици не могат да допуснат, че някой ще отиде да лъже пред ЕК и са длъжните да проверят "донесената" им информация. Това заяви за "Защо" енергийният експерт от "Коалиция за България" Таско Ерменков. По думите му много опозиционно говорещите в България са започнали спекулативно да твърдят, че ще правим "Южен поток" в нарушение на европейското законодателство. Напротив: ние работим за това то да е приложимо на територията на ЕС. Не бихме си позволили да заобикаляме разпоредбите, увери Ерменков.

Какво още каза енергийният експерт и има ли шанс "Южен поток" да бъде спрян така както беше спрян проектът за АЕЦ "Белене" чуйте в интервюто за рубриката "Защо".

Gergana
Gergana
НАРОДЕ, ТОЛКОВА Е ПРОСТО: СРЕД ОБЯВЕНИТЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ЮЖЕН ПОТОК СА ЕДНА РУСКА И ДЕСЕТИНА БЪЛГАРСКИ ФИРМИ-НЯМА НИТО ЕДНА ТУРСКА ФИРМА, ЗА РАЗЛИКА ОТ СТРОЕЖА НА МАГИСТРАЛИ ПРИ БОЙКО, КОГАТО САМО ТУРСКИ ФИРМИ ПЕЧЕЛЕХА КОНКУРСИТЕ И НАЕМАХА БЪЛГАРСКИ ФИРМИ ЗА ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ, КАТО НЕ ИМ ПЛАЩАХА. НЯМА И ЗАПАДНИ ФИРМИ, ЗАТОВА ЕВРОПА НИ СКАЧА. НЕ Е ЛИ РЕДНО ВСЕ ПАК НАЙ-ПОСЛЕ ДА СЕ ДАДЕ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИ ФИРМИ И РАБОТНО МЯСТО НА БЪЛГАРИ?
преглед на всички коментари (1)
Най-четени
В момента:
Океанско приключение
09:00
09:10
Южният Пасифик
10:00
10:05
Поглед в бъдещето