понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Защо е важно какъв е имиджът ни в Европа?

Рейтинг:
1 0
Как преразпределението на силите в ЕП ще се отрази на икономическите процеси у нас?

В рубриката "ЗАЩО?" с Нора Стоичкова днешната тема е свързана с преразпределението на силите в ЕП и как сближаването на лявото и дясното ще се отрази на икономическите процеси у нас. Това ще облекчи ли усвояването на еврофондовете? Ще даде ли зелен коридор на "Южен поток"? Ще намали ли, ако не може и да спре, безумните военни маневри срещу българския розов домат, канелата и шкембе чорбата?

Активността на изборите беше около 35,52%. Гласували са около 2,32 млн. души и в резултат ГЕРБ имат шест мандата, "Коалиция за България" и  ДПС получават по четири, "България без цензура" е с два и Реформаторския блок е с един.

Независимо кой доволен и кой не е обаче, стана ясно едно, а именно, че около 65% от българите отказаха да гласуват. И нямат политическо представителство в Европарламента.

Лявото и дясното крило в Европа сякаш имат паритет и като че ли няма друг възможен избор, освен да заработят заедно.

"Безспорно е, че това, което България посочва и излъчва на тези европейски избори, е "център-дясно", заяви независимият депутат Светлин Танчев.

Според него Европа сега ще е много по-различна, по-единна и може да премине на друго ниво, а именно и да стане по-зряла в своите общи политики.

Той бе категоричен, че "Южен поток" е проект, който е назрял и е нужен не само на България, а и на цяла Европа.

Най-четени
В момента:
21:00
Топ Гиър САЩ
22:05
Еволюцията на огнестрелните оръжия