понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Задължително гласуване може да има и за местния вот

Рейтинг:
0 1
Патриотите предлагат 50 лв. глоба за хората, които не дадат своя вот

Задължителното гласуване може да бъде въведено още за местните избори. Това заяви в предаването NEWSROOM по NEWS7 депутатът от Патриотичния фронт Искрен Веселинов.

Промените в изборния кодекс, за които настояват от Патриотичния фронт, отлежават вече повече от месец за разглеждане от комисиите. Въпреки това има начин ние да внесем промените директно в пленарната зала, каза гостът.

Разчитаме да бъдем подкрепени от всички партии без ДПС, тъй като всички заявиха подкрепата си за тези промени. Ако това не е лицемерие, ще подкрепят предложенията.

Вносителите предлагат глоба от 50 лв. за хората, които не гласуват. Санкцията ще бъде наложена чрез актове, съставени от кметовете. От това ще бъдат освободени българите над 80 години, както и хората с увреждания. Тези, които нямат фаворити, могат да пуснат празна бюлетина или да задраскат всички. Така обаче със сигурност ще се промени политическата класа у нас, допълни Веселинов.

Освен това ще се настоява в страните извън ЕС да се гласува само в консулствата и дипломатическите мисии.

Ако управляващите не подкрепят предложението, ще се стигне до изостряне на отношенията, предупреди Веселинов.

Той подчерта, че съпартийците му виждат мудност в действията на правителството. Сред тях са изграждането на ограда на границата, като и решаването на демографския проблем, допълни гостът. Той не отрече, че може да е кандидат за кмет на Русе.

Най-четени
В момента:
11:10
Галактически пътеводител