понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Вили Лилков: Не са ме канили за кмет на София

Рейтинг:
3 0
Съдебната реформа ще е най-големия тест за кабинета, заяви депутатът от Реформаторите

Тепърва ще се разговаря за кандидатурите ни за местните избори, все още никой не е повдигал този въпрос.

Още е много рано, предстои да се утвърждават правилата за номинации и формата, в който ще участваме в отделните градове. Това заяви депутатът от Реформаторския блок Вили Лилков, чието име беше спрягано за кандидатура на партията за кметския пост в София.

По всяка вероятност с ГЕРБ ще бъдем опоненти на местния вот, но това все още не е обсъждано. Това, което трябва да се случи със сигурност, е София да има дясно управление, категоричен е депутатът.

Не сме говорили за излизане от управлението, това е много сериозен въпрос. Така Лилков коментира слуховете за разпад на коалицията заради липсата на единство относно пенсионната реформа.

Мисля, че съвсем скоро ще излезем с добри предложения за цялата реформа, още повече, че министър Калфин също ни подкрепя, допълни представителят на Реформаторите.

Г-н Местан трябва да свикне с мисълта, че ДПС вече не е този решаващ фактор, който е бил през последните години. Така че, бих му казал, малко по-спокойно.

На г-н Борисов бих казал, че трябва да изпълни поетите обещания и особено това ДПС да бъде напълно отстранено от властта, категоричен е Лилков.

До месец стратегията за съдебна реформа трябва да влезе в Народното събрание. Според мен, това ще е основният тест за коалицията, допълни депутатът.

Най-четени
В момента:
Босове под прикритие
08:00
08:10
Босове под прикритие
09:10
Разкази от войната