понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Телефонни сметки от отвъдното

Рейтинг:
0 2
Христо Христов от град Левски е заплашен със съд, ако не заплати сметката на закрития номер на починалата му жена

Преди време ви разказахме историята на 66-годишния Христо Христов от град Левски. Тогава той потърси нашата телевизия, за да разкаже, че 6 години след смъртта на съпругата си, продължава да получава писма от мобилния оператор за натрупани над 500 лева задължения на жена му. Мъжът твърди, че номерът, който е ползвала съпругата му, е закрит месец след погребението.

Преди няколко месеца Христо Христов започва да получава писма, от които става ясно, че откакто не е на този свят, съпругата му Стефка е натрупала задължение към мобилния оператор в размер на 519 лв. Христо твърди, че това е невъзможно, тъй като номерът не е бил активен през тези години . Все пак той отива, плаща сметката и закрива номера.

След първата ни среща с Христо от мобилния оператор обясниха за ТV7 и NEWS7, че номерът е бил активен през годините. От там го спират през декември 2011 година заради натрупани неплатени сметки. Задълженията на Христо Христов вече са прехвърлени към колекторска фирма. Няколко часа след излъчването на репортажа, той получава ново телефонно обаждане. Казват му, че ще го пратя на съд, ако не си плати сметката на закрития вече номер.

За Христо плащането на дължимата сума е непосилно. Въпреки намесата на TV7 и NEWS7 мъжът продължава да живее под постоянно напрежение, заради неясния изход от ситуацията.

Най-четени