понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Спират автобуси заради метрото

Рейтинг:
1 3
Хората недоволстват, ще дупчат два билета

Близо 300 души се подписаха в петиция против промяната на маршрутите на част от автобусите в столичния квартал Младост. Според тях по този начин се създава неудобство на пътниците, които са свикнали да се движат по стария график. От Общината пък заявиха, че не е рентабилно да се поддържат толкова коли на градския транспорт, след като вече има метро.

Оказва се, че заради спирането на автобуса по линията на 111 част от хората в квартала са недоволни от пускането на метрото. Вместо да минава през целия квартал, автобус номер 111 вече стига едва до Бизнес парка – малко след Околовръстното шосе. Сега има хора, на които им се налага да се придвижват с два вида транспорт. А така ще трябва да плати за два билета.

В момента се предвиждат месечни карти само за две линии на градския транспорт няма. Не се и предвиждат. От общината обясниха, че промяната в разписанието е експериментално - за срок от 6 месеца. След което ще се прецени дали автобусите да останат с променени маршрути за постоянно, или част от тях отново да се движат както преди пускането на метрото.

Най-четени
В момента:
Уикенд
01:40
Холивуд експрес
02:30