понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Руснаците вече нямат пари за наши имоти

Рейтинг:
0 0
Спадът е с близо 50%, отчитат по Черноморието

Отлив на руските туристи отчитат по Черноморието заради украинската криза. Едни от най-чаканите клиенти, които до скоро инвестираха масово във ваканционни имоти у нас, вече спряха да купуват и жилища. Спадът е с близо 50%, сочат последни проучвания по темата.

Въпреки всичко това, руснаците все още са сред най-активните купувачи на недвижими имоти по морето у нас. Най-предпочитани са апартаменти на територията на Бургас заяви Диана Иванова, член на Управителния съвет на Националното сдружение за недвижими имоти.

Интерес има и към купуването на парцели, където собствениците сами преценяват какъв вид сграда да построят, допълни Иванова.

Слънчев бряг също остава предпочитан курорт заради близостта му до летище и до Бургас като по-голям град. Търсещите морско спокойствие пък се насочват към по-малките селца на юг, които също предлагат различни оферти за недвижими имоти.

За съжаление, страната ни все още не може да съперничи на конкуренцията от по-големите държави в ЕС, така че руските купувачи в България със сигурност не са от заможната класа, която може да си позволи луксозни имоти, призна Диана Иванова.

Най-четени
В момента:
Пътуващи бизнесмени
22:00
22:45
Изкуството на движението
23:00
Избранное