понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Правец иска окончателно изселване на ромите

Рейтинг:
5 0
Причината е жестокото убийство на 63-годишен мъж

Цигани пребиха от бой 62-годишен мъж в Правец. Жителите на града са настръхнали и събират подписка срещу етническия тормоз.

На 6 март, малко преди 19 ч., 63-годишният Стоян Иванов се прибира към дома си. Минава през центъра на Правец, когато е нападнат от група младежи. Те пребиват до смърт мъжа на детска площадка, на метри от общината и училището в града.

Жертвата е бивш дългогодишен служител на МВР, награждаван за добра служба. Работил е и като началник на охраната в АЕЦ "Козлодуй". След пенсионирането си се мести в Правец със съпругата си.

Веднага след нападението, полицията задържа извършителите – двама младежи на 15 и 18 години от ромски произход, които живеят във фургони в района. Жителите на Правец разказват, че ромските фамилии тероризират града от години.

След нападението полицията извела от града ромските фамилии. Хората от Правец са подготвили подписка с искане ромите да бъдат изселени окончателно.

Ако властите не изпълнят искането им, те са готови да излязат на протест. Очаква се утре прокуратурата да поиска и постоянни мерки за неотклонение на двамата задържани за убийството.

 

Най-четени
В момента:
20:40
Сребреница – пътят към Европа
21:00
Народите на Русия
21:30
Красотите на Русия: Северната Тиваида