понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Родни политици си мерят магнолиите

Рейтинг:
1 0
Древното цвете стана хит за снимки в социалната мрежа

Нова мода сред политиците. Известни личности използваха цъфтежа на магнолиите, за да се снимат и покажат с тях в социалните мрежи.

Снимките с най-древните цветни растения предизвикаха огромен интерес и хиляди коментари.

"Магнолиите в къщата ми в Банкя. Любими са ми",написа преди дни премиерът Борисов в личния си профил. Снимките са харесани от близо 50 хил. души.

Не остана назад и европейския
т политик Николай Бареков. Заедно с дамата на сърцето си Мария Календерска и кучето им, той също публикува снимки. А текстът гласи "Кучето ни Бари, много обича магнолии".

Закачките в социалните мрежи са забелязани от истинските специалисти по магнолии. В Ботаническата градина на БАН се отглеждат различни видове от най-древните цветни растения.

Цветето от Изтока, както наричат магнолиите, произлиза от земите на днешната източна и югоизточна Азия. Познати са над 200 вида различни магнолии.

Има и много легенди за историята на красивото цвете и неговите лечебни свойства. За магнолиите казват, че намаляват алергичните реакции и ас
тматичните пристъпи.

Древната наука Фун Шуй нарежда магнолията сред
петте полезни цветя, присъствали винаги в градините на императорите.

Тя е символ на духовно пречистване, а човек, в чиято къща има магнолия, започва постепенно да става по-добър към другите и към самия себе си.

Най-четени