понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Реформаторският блок с краден предизборен клип

Рейтинг:
2 0
Темата за политическия PR коментираха експертите Максим Бехар и Нидал Алгафари

В интернет пространството се завъртя първият предизборен клип на Реформаторкия блок под наслов "Направи своя избор". Оказа се, че на пръв поглед оригиналното видео послание, в което участва цяла плеяда родни звезди, всъщност не е толкова оригинално, а изцяло копирано от Холивуд. И по-точно – от американския клип за насърчаване на активността на гласуване, който датира от 2008 г., специално създаден за президентските избори в САЩ.

Оригиналното видео е с участието на холивудските звезди Леонадро ди Каприо, Дъстин Хофман, Аштън Кътчър, Дженифър Анистън и други, и е озаглавено Warning: Don't Vote (Внимание: Не гласувай!).

В студиото на предаването NEWSROOM по NEWS7 PR-експертът Максим Бехар нарече авторската кражба мега скандална, тъй като безспорно е копиран похват, без да бъде упоменат първоизточникът му. Нашите политици не се научиха, че преди да завъртят нещо в общественото пространство, трябва да го проучат, да го тестват, но те не познават народопсихологията на българина, категоричен е и Нидал Алгафари.

Експертите очакват компроматна предизборна кампания, която вече се води и на интернет фронта от т. нар. "тролове" или платени коментиращи. На този фон за съжаление липсва истинската битка на идеи и концепции, която би трябвало да се разиграе между опонентите преди изборите, обобщи Максим Бехар.

Вижте предизборния клип на Реформаторския блок – "Направи своя избор", както и оригиналното видео Warning: Don't Vote.

Най-четени
В момента:
Еволюцията на огнестрелните оръжия
01:30
Галактически пътеводител
02:30