понеделник - петък, 17:00 - 19:00

Ръководството на БСП няма полезен ход

Рейтинг:
0 0
Не е добре за страната българската левица да е в това жалко положение, заяви проф. Михаил Константинов

"По-хаотично поведение на ръководство на политическа партия в кризисен момент не съм виждал". Така проф. Михаил Константинов коментира поведението на БСП през последните дни.

Според него ръководството на Столетницата няма полезен ход. Ако сменят лидера си, не е ясно какво ще стане, но ако оставят Станишев, може да претърпят такъв погром, че има шанс да останат трета политическа сила. Не е добре за страната българската левица да е в това жалко положение.

Нужно е и още отцепване в БСП. Трябва да се отделят комунистите от социалдемократите, заяви математикът в предаването NEWSROOM по NEWS7.

Между пет и осем партии ще влязат в следващия парламент. Става все по-вероятно ГЕРБ и Реформаторският блок да образуват мнозинство. Оттам нататък всичко е възможно. Към една недостатъчно дясна коалиция винаги може да се прикрепи една малка лява партия за корекция. Какви са възможните конфигурации? Чуйте анализа на проф. Константинов.

Най-късната възможна дата за оставка на правителството е 11 август, смята той. Тогава, ако мандатоносителите са се разбрали, за един ден всички могат да се откажат от сформиране на правителство и точно 60 дни след указа на Президента могат да бъдат проведени предсрочни парламентарни избори на 12 октомври. По-логично е обаче кабинетът да се оттегли в края на юли или началото на август.

Разберете повече и за личната кауза, с която проф. Константинов се е захванал за опазване на горите в България.

Най-четени